joi, 29 ianuarie 2009

obsesii si temeri

Ce este o obsesie? Cum poti definii o obsesie? E o idee fixa, o tulburare a vointei. Ce definitie simpla.
Obsesie..
Obsesiile nu sunt numai idei fixe. Pot spune "am facut o obsesie pentru X" , asta nu inseamna ca am facut o ideea fixa.
Nu trece o zi fara sa citesc macar cateva capitole dintr-o carte. Pot spune ca asta e o idee fixa? o obsesie? Nu... pur si simplu ma simt mai bine cand citesc.
Nu trece o zi fara sa ascult macar o ora muzica. Nici asta nu e o obsesie.. muzica ma inveseleste. Muzica e vitala pentru mine.
Nu trece o zi fara sa mananc fructe. Obsesie? Nu. Imi plac fructele la nebunie.
Nu trece o zi fara sa nu visez cu ochii deschisi. Asta mi se intampla cel mai des... unii spun ca sunt neserioasa. De ce?
*
Sunt unele lucruri care imi atrag atentia in mod deosebit. Lucruri, pot spune..banale, dar cateodata ma pierd cu gandul. Unii spun ca ma concentrez prea mult pe niste lucruri nefolositoare. Dar de ce? Voua nu vi se intampla sa fi-ti atrasi in mod deosebit de niste lucruri "nefolositoare"? Si sa stati pur si simplu, minute in sir privindu-le si intrebandu-va, oare ce inseamna acel lucru?
*
Nu aveti niciodata senzatia ca ati mai spus acel lucru, ca ati mai trecut prin acel loc, ca ati mai trait acea clipa? Ati avut vreodata senzatia de deja-vu, cum o numesc unii?
E destul de frustrant sa iti amintesti o replica pe care ai mai zis-o odata, dar sa nu iti amintesti unde, cand si in ce context ai spus-o.
*
Ati vrut macar o data in viata, sa va transpuneti intr-o carte pe care ati citit-o si v-a placut la nebunie? Sa fi-ti personaje in acea carte? Sa vezi altfel lumea? Ati vrut macar o data in viata ca personajele din carti sa fie reale? Ca de exemplu vampirii, varcolacii, ielele, licantropii, printesele, capcaunii, zanele, sirenele? dar, desigur, sa va fie prieteni.. nu dusmani.
*
Ati vrut vreodata, in metrou, intr-un magazin, oriunde, sa atrageti privirea cuiva mai mult decat oricand? Ati simtit ca poate aveti o legatura cu respectivul? Cum se face ca tocmai in acele momente, nu poti face absolut nimic?
*
Cum se face ca mereu esti macinat de ganduri, iar atunci cand vrei sa le pui pe hartie, acestea dispar, lasandu-te cu minte goala, imasibila, si nu poti scrie nimic?

2 comentarii:

pure_poison_29 spunea...

Cum se face ca mereu esti macinat de ganduri, iar atunci cand vrei sa le pui pe hartie, acestea dispar, lasandu-te cu minte goala, imasibila, si nu poti scrie nimic?

E unul din cele mai adevarate si frumoase lucruri citite. Mi se intampla des..

plank spunea...

tu ai o obsesie cu aruncatul pe geam :))

Carla's