sâmbătă, 8 august 2009

5 minute

5 minute pana la inceperea spectacolului.
"Andre, esti gata? in 5 minute intri."
Undeva in spatele cortinei, Andre asteapta, priveste multimea, recapituleaza totul. >Lumini, efecte pirotehnice, pe a treia melodie ma dau putin in spate, pe a sasea ma urc in spatele lui Mike... ok ok<
"Andre!!!? Unde e Andre? L-a vazut careva pe Andre? intra intr-un minut".
"Aici" a spus, si a urcat pe scena "Buna seara Germania!" si acordurile primei melodii rasuna in toata sala.
Totul decurge conform planului. Dupa 5 minute de aplauze frenetice, trupa se intoarce pentru bis. Publicul e plin de energi.
Acordurile ultimei melodii se pierd... luminile se sting, si o ultima flacara iese din podea, concertul a luat sfarsit.
"Omule, unde ai fost, era sa ma nenorocesti, vroiai sa im pierd slujba?"
"Scuze, eram cu ale mele.." se scuza Andre absent.
"Ale tale, ale tale, mereu esti cu ale tale, fii atent la mine, data viitoare sa-ti lasi gandurile pentru cand o sa fii pe WC, inteles?"
Andre a facut un semn intr-o parte cu mana si a iesit in parcare.
Poate are dreptate Steve, poate pierd prea mult timp gandindu-ma la mine...arr ce frig e afara...
Andre isi pune gluga in cap si isi aprinde o tigara. Trage un fum.. se uita la ea, si o arunca. "La naiba cu asta" isi scoate pachetul de tigari din buzunar si il arunca la primul cos de gunoi "de cateva luni tot zic ca ma las de fumat", isi baga mainile in buzunar se urca in autocar si se culca.
Urmatoarea zi.
13.30
"Andre, ai intarziat, dar nu-i nimic, vino sa iti prezint planul concertului de azi" Steve ii face semn sa se apropie. "Uite cum facem, pe soloul de chitara de la Angel, iei astea doua tevi in mana si jonglezi cu ele, din acestea o sa iasa flacari."
"Eu nici macar nu stiu sa jonglez cu doua mere, vrei sa jonglez cu foc?" il intreaba Andre evident mirat.
"Desigur, publicul va fi incantat, trebuie sa aducem cateva noutati in concert."
"Nu am nimic cu noutatile, dar pur si simplu cred ca ar fi trebuit sa imi zici asta cu cateva luni inainte, sa iau lectii, nu cu 7 ore inainte de concert."
"Hey, eu sunt seful aici si vei face cum iti zic, pe soloul de la Angel vei gasi tevile in fata tobelor, si cum vei incepe sa le rotesti, vor iesi flacari. Acum, nu mai pierde timpul si antreneaza-te."
Steve a plecat sa dea alte indicatii si Andre a ramas uimit in fata tevilor. "Se pare ca am ramas doar noi.." spuse Andre vadit descurajat.
20.00
In tot acest timp, Andre a jonglat cu focul... spre surprinderea lui Steve si chiar a lui Andre, jonglatul nu a fost chiar atat de dificil.
20.30 incepe concertul
"Hai Andre, urmeaza Angel" i-a soptit Steve in casca.
Se aude soloul de chitara, Andre se duce la tobe si incepe sa jongleze. Din aplauzele necontenite ale publicului, Andre capata curaj. "Incearca sa la dai printre picioare" ii spune Steve in casca. Andre ezita, "Acum!" s-a rastit Steve, si Andre s-a supus. In doar o fractiune de secunda s-a produs incidentul, i-a luat foc piciorul. Toti au sarit in ajutorul lui, Steve in schimb si-a aruncat castle si microfonul tipand exasperat "nu pot lucra cu incompetenti" si a plecat.
Andre a fost internat in spital cu arsuri grave. Doctorii au spus ca si-ar putea pierde piciorul drept. La auzul acestor cuvinte, membrii trupei s-au revoltat si au inceput sa tipe la Andre "mereu vrei sa fii in centrul atentei, mereu vrei sa primesti toate aplauzele, nu te mai saturai, si acum, din cauza ta s-a dus cu trupa noastra, ai idee ce o sa scrie maine presa?"
Andre nu a zis nimic, a stat si a ascultat, a tinut toata durerea in el. Respira din ce in ce mai greu. Nu suna la asistenta, asculta si inghitea toate jignirile colegilor de trupa, asa zisi prieteni ai lui. "Ei, ce naiba ai de zis" se rasteste Mike.
Cu o ultima suflare, Andre sopteste "imi pare rau"...
"Iti pare rau, iti pare rau..ce sa zici si tu, e numai vina ta!" continua Mike. Si toti pleaca fara sa isi dea seama ca Andre nu mai e.

2 comentarii:

De nisip spunea...

e marfa asta zau :D

pure_poison_29 spunea...

imi amintesc ca pe asta ai vrut s-o stergi. Bine ca te-am oprit.

Carla's